Op schattenjacht in de wereld

In uw buurt, land en continent opereert een geheime groepering. Ze heeft één doel voor ogen: nutteloze schatten verstoppen, die anderen zomaar moeten zoeken. Het principe bestaat al jaren, waardoor op elke willekeurige locatie tientallen vondsten te doen zijn. Maar enkel ingewijden weten waar te kijken. De gemeenschap heeft geen lidgeld, geen commercieel doel en geen toetredingseisen. En ze luistert naar de naam… geocache!

Zin om mee te doen? Op geocaching.com vindt u een databank met 1.750.000 coördinaten, zoektips en recensies. Maar u loopt er nogal makkelijk verloren in de zee van informatie. Een handiger instrument is de geocaching app. Die installeert u op uw smartphone, u klikt op de ‘dichtste geocaches’ en de gps begeleidt u naar een van de schatten. Binnen het uur heeft u uw eerste geocache achter de kiezen. Wedden dat er nog volgen?

HTTP://WWW.GEOCACHING.COM , HTTP://ITUNES.APPLE.COM/US/APP/GEOCACHING/ID292242503?MT=8

Van fotograaf naar stripper

Naast friet en wafels staat België bekend om zijn weergaloze strips. Nu de smurfen internationaal op de kaart staan, wacht de wereld op een nieuw talent. En daar hoef je geen tekenaar meer voor te zijn. Met een smartphone en bereidwillige vrienden zet je in enkele dagen een 2.0-beeldverhaal in elkaar. De comicbookapp loodst je door het creatieproces en geeft je beelden de typische look van Amerikaanse superheldenstrips. Een halftoonraster voor je foto’s, cartooneske tekstballonnen en titels, je krijgt het allemaal meegeleverd. Zelfs voor de bladschikking kies je uit tientallen sprekende varianten. Die vormgever is dus al uitgespaard. Rest nog… een verhaal. Of veel ontploffingen natuurlijk.

HTTP://3DTOPO.COM/APPS/COMICBOOK/

Automatisch doorseinen wanneer je arriveert

Door file of onvoorziene omstandigheden loop je al eens vertraging op. Vanzelfsprekend is dat niet aangenaam als iemand op jou zit te wachten. Een verwittiging per sms voorkomt frustratie en ergernis bij je afspraak. Maar veilig is zo’n actie niet als je achter het stuur zit.

De Twistapp helpt al deze besognes de wereld uit. Die vertelt je contacten automatisch wanneer je precies arriveert. Op voorwaarde dat je alle functies van je toestel optimaal gebruikt. De app checkt je agenda om te zien waar je heen moet, de gps verklapt je huidige locatie en de contactlijst wie ook op de afspraak zal zijn. Wie een abonnement op een verkeersdienst heeft, neemt zelfs het fileleed in rekenschap. Zo seint je telefoon de correcte aankomsttijd door. Als je tenminste niet stopt bij de bakker. Voorlopig enkel in de VS. Straks in een auto near you.

HTTP://ITUNES.APPLE.COM/US/APP/TWIST/ID449988837?LS=1&MT=8

Tina Stroobandt

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content