Astrid Wittebolle
Astrid Wittebolle Astrid Wittebolle selecteert voor u de site van de dag.

De rechtstreekse liefdeslijn

Als u een relatie hebt en u er even bij stilstaat, dan zult u ongetwijfeld moeten concluderen dat de meeste van uw sms’jes eigenlijk bedoeld zijn voor één persoon. Uw lief. Ook via Facebook wisselt u vaak berichten uit die enkel voor zijn/haar ogen bestemd zijn. Er is dus dringend nood aan een exclusieve, rechtstreekse liefdeslijn die partners met elkaar kan verbinden. Pair lijkt het gat in de markt. Toen de app uitkwam, stootte ze meteen door naar de top 10 in de categorie social networking van iTunes. Via de app legt u een rechtstreekse lijn met uw lief. U kunt niet alleen tekstberichten sturen, maar ook foto’s, video’s, locaties, etcetera. U kunt ook todolijstjes voor elkaar achterlaten (‘vergeet de melk niet!’). Er zijn een paar superromantische toepassingen, zoals de ‘duimkus’. De app toont aan waar de duim van uw partner zich precies op het scherm bevindt. Wanneer u met de uwe ook daar drukt, begint uw iPhone te trillen. Romantiek!

TRYPAIR.COM

Het Mandela-archief

Nelson Mandela (°1918) zat 27 jaar in de gevangenis op Robbeneiland wegens zijn strijd tegen de apartheid in Zuid-Afrika. In 1990 werd hij vrijgelaten en tussen 1994 en 1999 was hij president van zijn land. Het Nelson Mandela Centre of Memory heeft een Nelson Mandela Digital Archive Project op poten gezet. Op deze overzichtelijke, klassieke website wordt een overzicht gegeven van leven en werk van Mandela. In enkele hoofdstukken worden zijn jeugdjaren belicht, zijn jaren in gevangenschap, zijn presidentschap en zijn werk voor de stichting die zijn naam draagt. Stilzitten heeft hij sinds 1999 niet gedaan. Naast zijn werk op het diplomatieke front is ook de 46664-campagne tegen aids belangrijk. Die verwijst naar het nummer dat hij droeg tijdens zijn gevangenschap. Interessant, en soms grappig, is het hoofdstuk over de geschenken die Mandela van beroemde personaliteiten kreeg. Bekijk vooral de boeken-met-opdracht. IJdelheid en humor.

ARCHIVES.NELSONMANDELA.ORG

Vakantievrienden

Er komt geen einde aan de apps en websites die diensten aanbieden die gebruikmaken van de enorme schat aan informatie die in sociale media schuilt.

CasaHop is daar weer een prachtvoorbeeld van. Het principe is uiteraard bekend: u hebt zin in een vakantie, u maakt die wens kenbaar aan uw Facebookvrienden (en vrienden uit andere netwerken) en u krijgt een hele reeks tips. Sommige vrienden aan de andere kant van de planeet willen u wel te slapen leggen. Andere vrienden kennen mensen die een prachtig strandhuisje verhuren voor een prikje. En nog iemand anders is gewoon zelf hoteleigenaar en heeft nog een kamer over. De initiatiefnemers hebben al hun sporen verdiend in internetland; ze werkten allemaal mee aan The Huffington Post, maar hebben nu de handen in elkaar geslagen om dit alternatieve reisbureau uit de grond te stampen. Het is nog een beetje zoeken en wellicht duurt het nog een tijdje voor CasaHop écht performant zal zijn, maar reisbureaus houden CasaHop toch maar best in de gaten. Dit zou wel eens een game changer kunnen worden.

WWW.CASAHOP.COM

Astrid Wittebolle

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content