Shanghai kreunt

© Hector Retamal/Getty Images
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Een overheidsmedewerker spreekt de bevolking toe in Shanghai, waar miljoenen mensen al meer dan drie weken opgesloten zitten als maatregel tegen het coronavirus. Naar westerse normen gaat het om bescheiden besmettingscijfers, en toch ging Shanghai op slot. Er komen schrijnende verhalen uit de miljoenenstad, waar sprake is van voedseltekorten en onleefbare situaties. Pas wanneer er twee weken lang geen enkele besmetting opduikt, wordt de lockdown opgeheven, buurt per buurt. Een artikel in de overheidskrant People’s Daily roept de inwoners van Shanghai op om ‘op de tanden te bijten’ en te vertrouwen in het leiderschap van de Communistische Partij. In andere Chinese steden wordt massaal gehamsterd uit vrees voor een even strenge lockdown.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content