Rapidman JazzLab

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hast! Grand Picture Palace! FES! Nordmann! Arno! Geef nu toe: het is van het beste wat je op een Belgisch podium kunt, en in één geval helaas kon, zien. Wat krijg je als je muzikanten uit die bands samen zet? Aanschouwt Rapidman. Het laatste JazzLab-project van dit seizoen is meteen een van de spannendste. Rob Banken (saxen), Peter Delannoye (trombone), Dries Geusens (basgitaar), Mattias De Waele (drums) en Mirko Banovic (elektronica) maken op het titelloze debuut op het Werf-label intrigerende maar toegankelijke jazz met de bas van Geusens in een prominente rol – ga er maar eens aan staan terwijl ook de bassist van Arno in je band zit. Banken en Delannoye sparren dat het een lieve lust is, zonder elkaar vol op de bek te slaan (wat bij Hast weleens anders kan lopen). En Banovic? Naarmate de composities zich ontrollen wordt zijn rol steeds groter. Grommend en gevaarlijk, als de soundtrack bij deze tijden.

Te zien in Gent (Handelsbeurs, 05/05), Heusden-Zolder (CC Muze, 06/05) en Harelbeke (CC Het Spoor, 18/05).

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content