Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘Ik beperk me sinds vorig jaar tot water en vruchtensap. Dat valt me zwaar, zeg ik eerlijk. Maar het helpt door de smaak van wodka erbij te denken wanneer ik een slok water neem.’ Muzikant Keith Richards in de Volkskrant.

‘Niemand in het ziekenhuis wist dat ik dichter ben. Wat maakt het uit? Niets. Alle sterke zinnen die je hebt geschreven zijn waardeloos wanneer je moeder naast je ligt te sterven.’ Schrijver Ocean Vuong in Time.

‘Het mooiste wat er is? Het Lied van de Aarde van Gustav Mahler. Om de nobelheid en de moed waarmee hij een man in het aanschijn des doods plaatst terwijl de wereld uiteenvalt.’ Dirigent Philippe Herreweghe in Libération.

‘Anders dan in de stad kan ik in mijn dorpje soms kiezen: vandaag ga ik niet bestaan. Ik ga onkruid wieden. Niet denken. Dat geeft rust.’ Schrijver Bart Moeyaert in Trouw.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content