Kate Middleton © Getty Images

Wat herinnert u zich nog van 2017? Vul de ontbrekende woorden aan in het maandoverzicht van 09/17

1 (…) vraagt de overheid om een betere nazorg voor kankeroverlevers. Zij hebben het soms moeilijk om hun leven weer op te pikken, vanwege pijn en extreme vermoeidheid.

2 Enkele duizenden Belgische hartpatiënten moeten naar het ziekenhuis om nieuwe software op hun (…) te laten installeren. Anders zijn ze kwetsbaar voor cyberaanvallen.

3 De Amerikaanse gitarist Walter Becker (67) sterft. Hij was een van de oprichters van de groep (…), die in de jaren 70 bekend werd met hits als Rikki Don’t Lose That Number.

4 De Britse prins William en zijn vrouw Kate Middleton verwachten een derde kind, na George en (…). Kate heeft opnieuw last van ernstige zwangerschapsmisselijkheid.

5 Goed nieuws voor chocoladefans. Naast pure chocolade, melkchocolade en witte chocolade heeft Barry (…) nu een vierde soort ontwikkeld: roze chocolade of ‘ruby’.

6 De gemeente (…) wil komaf maken met een van de bekendste verkeersregels: voorrang van rechts. Het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid is geen voorstander.

7 Op de Caraïben zijn naar schatting 1,2 miljoen mensen getroffen door de verwoestende orkaan Irma, aldus het Internationale Rode Kruis. Nu zet de orkaan koers richting (…).

8 De Europese frisdrankensector belooft dat er tegen eind 2018 geen suikerhoudende frisdrank meer zal worden verkocht op (…). Daarmee wordt Vlaanderen in snelheid genomen.

9 Bart De Wever wil N-VA-voorzitter blijven. Hij krijgt van de partijraad de toestemming voor een vijfde termijn. Nochtans laten de partijstatuten slechts (…) opeenvolgende termijnen toe.

10 De (…) stripauteur Len Wein (69) sterft. Hij schreef voor bekende stripreeksen als Superman en Batman. Wein was ook een van de bedenkers van superheld Wolverine.

11 In (…) wordt burgemeester Alfred Gadenne (71) vermoord. De 18-jarige dader acht hem verantwoordelijk voor het ontslag van zijn vader, die daarop zelfmoord pleegde.

12 Uit undercoverbeelden van dierenrechtenorganisatie Animal Rights blijkt dat in het slachthuis van Izegem(…) worden mishandeld. Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts laat het slachthuis sluiten.

13 Het socialistische kopstuk (…)verlaat de politiek. Als voorzitter van de PS in Brussel zal ze haar partij wel nog naar de verkiezingen van 2018 en 2019 loodsen.

14 Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken plaatst op Facebook een bericht over de vluchtelingen in het Maximiliaanpark met de hashtag (…). Dat lokt verontwaardiging uit.

15 Club Brugge mag een nieuw voetbalstadion bouwen. De Vlaamse regering keurt een ruimtelijk plan voor de regio goed, al kan nog beroep worden aangetekend bij de (…).

16 De Ensors, de jaarlijkse Vlaamse filmprijzen, worden uitgereikt op het filmfestival van Oostende. Grote winnaar is Home van (…), goed voor zes prijzen.

17 De televisiereeksen Big Little Lies en (…) zijn de grote winnaars van de Emmy Awards, de belangrijkste Amerikaanse televisieprijzen. Ze krijgen allebei vijf prijzen.

18 Er komt een doorbraak voor de Oosterweelverbinding. Na stRaten-generaal hebben nu ook actiegroep (…) en drie burgers hun klachten bij de Raad van State ingetrokken.

19 De voedingsdriehoek is dood, leve de omgekeerde voedingsdriehoek! Na (…) jaar is er een nieuw Vlaams model voor gezonde voeding en beweging, met een aparte ‘ongezonde’ bol.

20 De Nederlandse winkelketen (…) schrapt binnenkort de aanduidingen ‘jongen’ en ‘meisje’ van zijn kledinglabels en verpakkingen: alles wordt genderneutraal.

21 De Franse zakenvrouw Liliane Bettencourt (94) sterft. De erfgename van cosmeticabedrijf (…) was volgens zakenblad Forbes de rijkste vrouw ter wereld. Ze leed aan de ziekte van Alzheimer.

22 Een Belgisch donorkind heeft voor het eerst zijn biologische vader kunnen traceren, dankzij een commerciële DNA-bank en stamboomonderzoek. De (…) van spermadonoren komt op de helling.

23 De Amerikaanse soulzanger Charles Bradley (68) sterft. In de jaren 90 trad hij op als imitator van (…), tot een platenbons hem ontdekte en hij na zijn 60e nog drie eigen albums kon maken.

24 De partij CDU/CSU van aftredend kanselier (…) wint de Duitse parlementsverkiezingen, met een score van 33 procent. De extreemrechtse partij AfD haalt 12,6 procent.

25 Wie leerkracht wil worden, moet vanaf 2019 naar een (…) of universiteit. Zo moet de lerarenjob meer prestige krijgen, aldus Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits.

26 Na een maandenlange kiesstrijd en negen stemrondes is het eindelijk zover: de Universiteit Gent heeft een nieuwe rector, Rik Van de Walle. (…) wordt zijn vicerector.

27 Hugh Hefner (91), de oprichter van Playboy, overlijdt. Hij richtte zijn erotische magazine 64 jaar geleden op. Hefner sterft in zijn (…), waar ook de playmates vaak vertoefden.

28 Ons land stuurt de 27-jarige Laura Groeseneken naar het Eurovisiesongfestival, dat in mei 2018 plaatsvindt in (…). Een lied heeft de singer-songwriter uit Leuven nog niet.

29 Ambtenaren uit Sudan hebben migranten uit het (…) geïnterviewd die geen asiel aanvroegen en vermoedelijk uit Soedan kwamen. 43 van hen zijn geïdentificeerd als Soedanezen.

30 (…) heeft al 350 klachten binnen tegen Ryanair. De vliegmaatschappij heeft wereldwijd 20.000 vluchten geschrapt en zou te lage schadevergoedingen betalen.

Oplossingen

1 Kom op tegen Kanker 2 pacemaker 3 Steely Dan 4 Charlotte 5 Callebaut 6 Glabbeek 7 Florida 8 middelbare scholen 9 twee 10 Amerikaanse 11 Moeskroen 12 runderen 13 Laurette Onkelinx 14 ‘#opkuisen’ 15 Raad van State 16 Fien Troch 17The Handmaid’s Tale18 Ademloos 19 twintig 20 Hema 21 L’Oréal 22 anonimiteit 23 James Brown 24 Angela Merkel 25 hogeschool 26 Mieke Van Herreweghe 27 Playboy Mansion 28 Lissabon 29 Maximiliaanpark 30 Test-Aankoop

orkaan Irma
orkaan Irma© PHOTOPQR/LE PARISIEN/MAXPPP

uw score……./30

Oosterweelverbinding
Oosterweelverbinding© BELGA
Charles Bradley
Charles Bradley© Getty Images for FYF
Hugh Hefner
Hugh Hefner© Getty Images
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content