Per post

© COLLECTION BEN TRIPE BPS22

In de jaren 1960, lang voordat dingen viraal gingen via socialemediakanalen, was er mail-art, een beweging die communicatie per post als medium had voor de distributie van kunstwerken. Mail artists bewerkten papieren dragers als brieven en postkaarten met collages, opschriften en tekeningen. Vaak ook met zelfgemaakte gummistempels. Ze omzeilden er het traditionele galerie- en museumcircuit mee en onderhielden correspondentie in alternatieve netwerken over de hele wereld. Het BPS22 in Charleroi zoomt in op het genre met werk van twee Franstalige Belgen: Metallic Avau (Brussel, 1945) en Ben Tripe (Charleroi, 1963). Van die laatste is deze bruine enveloppe met een flink uit de kluiten gewassen bink. De bodybuilder heeft er een toertje Bristol – Thuin op zitten.

Per post
© COLLECTION BEN TRIPE BPS22

Een ‘gespierd’ staaltje uit de 200 werken post-kunst op Merci Facteur! Mail Art #3, de tentoonstelling over onder meer internetmemes avant la lettre.

Merci Facteur! Mail Art #3 Metallic Avau & Ben Tripe. Tot 12/9 BPS22 Charleroi. Info: bps22.be

Per post
© COLLECTION BEN TRIPE BPS22
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content