Dave Bruylandts heeft van de Belgische wielerbond een effectieve schorsing van achttien maanden gekregen voor dopinggebruik. Die straf is beduidend lichter dan verwacht. De 28-jarige renner uit Itegem plant een comeback, al moet hij wel eerst een nieuwe ploeg vinden. Bij Chocolade Jacques Wincor Nixdorf is hij ontslagen.

Gus Van Sant, de regisseur van Hollywoodkrakers als Good Will Hunting en het cultsucces Drugstore Cowboy, werkt aan een film over de laatste uren uit het leven van Kurt Cobain. De zanger van rockband Nirvana jaagde zich tien jaar geleden een kogel door het hoofd. De rol van zijn beruchte echtgenote Courtney Love wordt vertolkt door de Italiaanse Asia Argento. Een opvallende bijrol is er voor Sonic-Youthzangeres Kim Gordon.

Ivan Slavkov heeft zijn ontslag genomen als voorzitter van het Bulgaars Olympisch Comité. Een logische beslissing na zijn schorsing door het Internationaal Olympisch Comité wegens corruptie, al geeft de Bulgaar zich nog niet gewonnen. Hij ontkent dat hij zich in een BBC-reportage met een verborgen camera bereid heeft verklaard tot omkoping, ook al laten de beelden weinig onduidelijkheid over.

Voetbalclub Standard heeft de Portugese sterspeler Sergio Conceiçao weggehaald bij Champions-Leaguewinnaar Porto. Daar kwam de 56-voudige international, die eerder voor Lazio Roma en Parma uitkwam, nauwelijks nog aan de bak. Conceiçao hoopt via Standard zijn plek in de nationale ploeg te heroveren. Op Euro 2000 was hij een van de uitblinkers bij Portugal.

De Amerikaanse rapper Andre 3000, één helft van de succesformatie Outkast, is door het toonaangevende lifestylemagazine Esquire verkozen tot de best geklede man ter wereld. Een merkwaardige keuze, want de flamboyante rapper draagt graag ensembles die het midden houden tussen een dandypak en het kostuum van de kerstman. Esquire heeft lof voor zijn ‘persoonlijke stijl’ en ziet daarom ook wel iets in de Afghaanse president Hamid Karzai.

M. Night Shyamalan, regisseur en scenarist van de kaskrakers Signs en The Sixth Sense, riskeert een miljoenenboete omdat hij het verhaal van zijn nieuwe film The Village zou gestolen hebben van kinderschrijfster Margaret Peterson Haddix. Die zegt opvallende gelijkenissen te herkennen tussen de film en haar boek Running Out Of Time uit 1995. Haddix spreekt van ‘een interessante situatie’, haar uitgeverij wil Shyamalan voor de rechter halen.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content