Overlever

© Sem Van Der Wal /AFP
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zijn regering viel na een van de grootste naoorlogse schandalen in de Nederlandse politiek. Meerdere politieke leiders verklaarden dat ze niet langer met hem wilden regeren. Hij overleefde maar nipt een vertrouwensstemming in de Tweede Kamer. De regeringsonderhandelingen sleepten uiteindelijk 271 dagen aan en op het eind, alsof het een soort voetbalwijsheid betrof, werd Mark Rutte (rechts, naast koning Willem-Alexander) minister-president.

Aan goede intenties geen gebrek bij aanvang. Met zijn vierde kabinet wil Rutte de wooncrisis aanpakken, de stikstofcrisis bedwingen en investeren in defensie en onderwijs. Tegen 2035 wil de regering de Nederlandse CO2-uitstoot met maar liefst 55 procent beperken. Het is niet uitgesloten dat de onverwoestbare Rutte ook dan nog premier is.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content