Losgaan

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Met zijn vlotte lijnvoering en vibrerende kleurenpalet geeft Jeffrey Cheung schwung aan gestileerde taferelen van in elkaar verstrengelde, elastische naakten. Ze babbelen, dansen, wriemelen en vrijen erop los. Extatische scènes, een en al joie de vivre, waar we momenteel slechts van kunnen dromen. Cheung, de Chinees-Amerikaanse kunstenaar en LGBTQ+-activist die in de States tal van projecten op poten zette om queers en transgenders van kleur te steunen, knipoogt ermee naar dionysische rituelen. Net als die Griekse mythologische god wil Cheung mensen tot elkaar brengen in een inclusief verhaal waarin we van elkaar houden. Zijn oeuvre, eindeloze variaties op dat thema, is een bonte ode aan de vrijheid voorbij de seksuele taboes. Danst u mee?

Losgaan

Jeffrey Cheung, Window, tot 01/04, Alice Gallery, Brussel. Info: alicebxl.com

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content