Lezen in lockdown

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Elke week tipt een Knack-redacteur nieuwe boeken. Deze week: Lander Deweer, die dit najaar samen met Jan Swerts De nieuwe stilte uitbracht.

1. Een duif en een jongen – Meir Shalev

Niet nieuw, maar dankzij al die miljoenentransfers in de duivenwereld wel actueel. Heb moeten lachen, was ontroerd, bevond me een weekend lang in de bergen van Israël, omringd door duiven, kraanvogels en wonderlijke personages.

Uitgegeven bij Ambo/Anthos, 396 blz.

2. Dagboek van een fotograaf – Stephan Vanfleteren

In een nacht uitgelezen. Samen met de fotograaf naar de zee en het bos van de vallende bomen gekeken. ’s Anderendaags de wandelschoenen aangetrokken.

Uitgegeven bij De Bezige Bij, 112 blz.

3. Uit de puinhopen – George Monbiot

Gekocht op de faam van de schrijver en ook wel op de ondertitel: ‘Een nieuwe politiek in een tijd van crisis’. Met potlood zinnen als ‘De verhalenvertellers regeren de wereld’ aangestipt, en ook: ‘Waar we nu klem zitten tussen markt en staat zullen we een nieuwe economie ontwikkelen die zowel de mensen als onze planeet met respect behandelt.’ Samen met de auteur hoop gezien in de puinhoop.

Uitgegeven bij Lemniscaat, 207 blz.

4. Afropean – Johny Pitts

Op de schouders van de jonge schrijver-fotograaf mee door ‘zwart Europa’ gereisd, van Londen over Parijs, Brussel en Berlijn tot in Lissabon – met de nachttrein zelfs. Mijn mentale kaart van Europa (als ‘het oude, witte continent’) opnieuw ingekleurd, voorgoed.

Uitgegeven bij Penguin Books Ltd., 416 blz.

Lezen in lockdown
Lezen in lockdown
Lezen in lockdown
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content