Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het bestaan van het hangry-effect wordt bevestigd. Het betreft mensen die geïrriteerd of zelfs kwaad worden als ze honger krijgen. Momenten van honger bepaalden meer dan de helft van de opstoten van boosheid van de onderzochte proefpersonen. (Bron: PLoS One)

Het genoom van de haarfollikelmijt is in kaart gebracht. Het beestje leeft in een soort symbiose met de mens. Het is in de loop van zijn leven in de mensenbiotoop wel een groot aantal genen kwijtgeraakt. Zonder onze medewerking zou het uitsterven. (Molecular Biology and Evolution)

De afbreekbaarheid van plastic verhoogt. De stof thionolactone maakt plastic in bepaalde omstandigheden ‘breekbaarder’. Door een minieme hoeveelheid van de stof toe te voegen aan het polystyreen dat de basis van plastic vormt, verhogen de recyclagemogelijkheden. (JACS)

Sommige spinnen kunnen dromen. Springspinnen maken een fase door die vergelijkbaar is met de remslaap van mensen – het deel van onze slaap waarin we dromen. Soms gaat hun lichaam zelfs synchroon bewegen met geregistreerde oogbewegingen. (PNAS)

Chronische vermoeidheid kan te wijten zijn aan minibloedklontertjes. De aandoening geeft haar geheimen slechts moeizaam prijs, maar het lijkt er steeds meer op dat piepkleine bloedklonters het normale functioneren van het lichaam sterk kunnen hinderen. (Pharmaceuticals)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content