Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Gewichtsverlies is geen garantie op een langer leven. Integendeel. Vrouwen die in vijf jaar tijd 5 procent van hun gewicht verloren, lopen een hoger risico om in de volgende vijf jaar te sterven. Een lang leven is vooral een kwestie van een goed evenwicht in het lichaam bewaren. (Bron: JAGS)

Vingerafdrukken zijn niet gewoon een gevolg van huidpatronen. Ze hebben een genetische basis, met wortels in dezelfde genen die onze ledematen vormen. Er is ook een verband met de verhouding tussen vingerlengtes. Het belet niet dat elke vingerafdruk uniek is. ( Cell)

Aan de rand van onze Melkweg zit een waterstofwolk. Ze zou duizend keer langer zijn dan de afstand van onze zon tot de dichtstbijzijnde ster. De waterstofatomen in de wolk zouden geleidelijk waterstofmoleculen vormen en finaal uitmonden in stervorming. ( Astronomy & Astrophysics)

Het uitsterven van grote grazers leidt tot natuurbranden. Dat was al zo in de prehistorie. Op continenten met de grootste verliezen aan grazers zijn er meer aanwijzingen voor grote branden. Grazers eten een deel van het brandbare grasmateriaal op. ( Science)

Er is een nieuw type diamant gemaakt. Het is gecreëerd door het samendrukken van zogenaamde koolstofvoetballen. Het bestaat uit kleine structuurtjes met slechts enkele koolstofatomen, die samenkomen in een soort ‘parakristal’. ( Nature)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content