Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De clitorisregulator in de hersenen is ontdekt. Het is wel moeilijk om een vaste locatie aan te geven, omdat hij verschilt van vrouw tot vrouw. Hij ligt wel zeker in de hersenschors. Hoe seksueel actiever een vrouw is, hoe dikker de zone. (Bron: Journal of Neuroscience)

Boeren willen soms dieren van hetzelfde geslacht. Eierproducenten willen vrouwelijke kuikens, rundvleesproducenten mannelijke kalveren. Met genetische knip- en plaktechnieken moet het mogelijk zijn dat te realiseren. De vraag blijft of het ethisch verantwoord is. ( Nature Communications)

Hoe weten organen wanneer ze moeten stoppen met groeien? De basis daarvoor is de diffusie van een signaalmolecule die groei stimuleert. Hoe verder de stof reikt, hoe groter een orgaan wordt. In grote organen wordt de stof gerecycleerd voor extra activiteit. ( Nature)

Er kwam wereldwijd 100 miljoen hectare landbouwgrond bij. Dat gebeurde in twintig jaar tijd en ging gepaard met een groot verlies aan biodiversiteit. Het proces versterkte ook de klimaatopwarming. Landbouwgrond neemt de planeet over. ( Science)

In het begin van onze jaartelling was er al watervervuiling. Er zijn sporen gevonden van zware watervervuiling door Maya-gemeenschappen in Centraal-Amerika tussen de jaren 250 en 900. De intensiteit ervan was gekoppeld aan de plaatselijke bevolkingsdichtheid. ( PNAS).

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content