Club Bruggecoach Trond Sollied keert voorlopig niet terug naar Rosenborg, de Noorse club die hij voor zijn komst naar België leidde. Een reisje naar Noorwegen ter gelegenheid van een jubileumfeest deed de geruchten over een transfer oplaaien, maar Sollied houdt vol dat hij zijn lopend contract wil uitdienen. Wat betekent dat hij pas in 2006 zou vertrekken.

De Nederlands-Palestijnse dichter Ramsey Nasr en het Antwerpse stadsbestuur hebben hun ruzie over elkaars bemoeienissen begraven. Het conflict was ontstaan na een poging van de Antwerpse VLD om Nasr als stadsdichter te wraken wegens een politiek opiniestuk van zijn hand in een Nederlandse krant. SP.A-burgemeester Patrick Janssens garandeert Nasr volledige bewegingsvrijheid, Nasr belooft zijn stadsopdracht gescheiden te houden van zijn politieke opvattingen.

Superspits Khalilou Fadiga weigert zijn voetbalcarrière op te offeren aan zijn gezondheid. De Belgisch-Senegalese aanvaller van het Engelse Bolton heeft een automatische defibrillator laten inplanten om zijn hartstoornissen onder controle te houden. Twee weken geleden zakte hij in elkaar op het veld. Hij kreeg eerder al het advies om te stoppen met voetballen, maar dat lukt hem niet.

Elton John heeft zijn 40-jarige vriend David Furnish ten huwelijk gevraagd en laat weten dat het antwoord ‘ja’ is. De flamboyante Britse popster, zelf 57, heeft naar eigen zeggen rust en geluk gevonden in de armen van zijn partner. Daardoor loopt hij niet meer rond met zelfmoordplannen en haalt hij het einde van de dag zonder drugs en drank. That’s amore

De voorlopig titelloze nieuwe film van Kill Bill-regisseur Quentin Tarantino wordt wederom een knaller met oosterse gevechtssporten. Dat heeft de Amerikaan zelf aangekondigd. Om zijn vorige kungfu-hit te overtreffen, neemt Tarantino de prent volledig op in het Mandarijnenchinees. De westerse bioscoopbezoeker moet het doen met ondertitels of een opzettelijk slecht gedubde Engelstalige versie.

De 31-jarige oud-wereldkampioen wielrennen Romans Vainsteins zet een punt achter zijn profcarrière. Niet omdat hij opgebrand is, maar omdat hij geen team vindt dat hem in dienst wil nemen. In 2000 veroverde de snelle Let in Frankrijk de wereldtitel op de weg, maar die glansprestatie kon hij nooit meer bevestigen.

James Hanson, een van de belangrijkste industriëlen uit de Britse geschiedenis, is vorige week op 82-jarige leeftijd overleden. In de jaren ’60 bouwde de bikkelharde ondernemer een bescheiden familiebedrijfje uit tot een conglomeraat ter waarde van elf miljard pond, actief in uiteenlopende sectoren zoals chemie, energie, tabak en dierenvoeding. In 1996 nam hij het Belgische Bakstenen Desimpel over.

Eminem, de meest ophefmakende en succesvolle rapper van de voorbije jaren, wil weer onbekend worden. In het blad Vanity Fair zegt de Amerikaan demonen in zijn hoofd te horen, die hem aansporen om uit zijn gouden kooi te kruipen. Tot overmaat van ramp vindt hij geen leuk lief, omdat hij vreest dat alle vrouwen vallen voor zijn geld. Hij heeft het geprobeerd met collega-beroemdheden, maar ‘die zijn nog gekker dan ik’. Dus: wees blij met je minimumloon!

Samengesteld door Bart Vandormael

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content