Luc Vandevelde volgt de Fransman Daniel Bernard op als voorzitter van distributiegroep Carrefour. Een mooie rentree voor de 53-jarige Vlaming, die vorig jaar aan de kant werd gezet als directeur van Marks & Spencer, omdat hij onvoldoende betrokken zou zijn geweest bij de dagelijkse leiding van het bedrijf.

Moeskroen-doelman Francky Vandendriessche is door de Vlaamse Gemeenschap vrijgepleit van dopinggebruik. Een medisch getuigschrift bewijst dat de verboden corticoïde die vorig jaar in zijn urine werd aangetroffen, diende om zijn rugklachten te bestrijden. De 33-jarige keeper beklaagt zich over de valse beschuldigingen die hem hebben achtervolgd.

De Belgische house act Ian van Dahl is door de lezers van het Britse muziekblad Mixmag aangeduid als maker van de slechtste dance hit aller tijden. Die twijfelachtige eer hebben onze landgenoten te danken aan hun nummer Castles in the Sky. Op de tweede plaats staan DJ Sammy en Yanou met hun niet zo hemelse hit Heaven.

Filmster Leonardo DiCaprio twijfelt tussen juichen en huilen om de Platinum Award die hij heeft gekregen op het filmfestival van Santa Barbara (California). De Lifetime Achievement Award geldt als een bekroning voor zijn hele carrière, maar op zijn 30e wil de Amerikaan nog niet als een oude rot versleten worden. Om niet als rotjong te worden aanzien, noemt hij de prijs surrealistisch, wat in Hollywood zeer mooi klinkt.

Tina Turner vindt dat haar opvolgsters anno 2005 de stiel aan het kapotmaken zijn. De jonge zangeressen in de hitparade doen meer met hun lichaam dan met hun muziek, klaagt de 65-jarige rockoma. Ze hoort weinig goede songs en ziet des te meer geile meisjes. Zou la Turner hetzelfde zeggen, mocht ze vandaag haar 27e verjaardag vieren?

Omega Pharma-topman Marc Coucke treedt midden volgend jaar af als CEO van het bedrijf dat hij in 1987 oprichtte. Hij blijft wel voorzitter van de raad van bestuur. De combinatie van het dagelijks bestuur en de ontwikkeling van de bedrijfsstrategie wordt Coucke naar eigen zeggen te zwaar.

André Essel, een van de twee oprichters van winkelketen Fnac, is vorige week op 86-jarige leeftijd in Parijs overleden. Samen met zijn kompaan Max Théret startte de trotskist in 1954 in een Parijs appartement een winkeltje in fotomateriaal. Goed 50 jaar later telt de groep 19.000 werknemers. Essel was directeur tot in ’83, toen hij met pensioen ging.

Rudi Carrell, showmaster der showmasters en Duitser der Nederlanders, werkt aan een comeback. De 70-jarige tv-legende mag dit jaar een dansshow op de Duitse zender ARD presenteren. De Nederlandse Jan Theys zou hét nog niet verleerd zijn. Zijn Der Rudi Carrell Show haalde destijds in Duitsland miljoenen kijkers.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content