Kerry Edwards, een man uit de Amerikaanse staat Indiana, vraagt 150.000 dollar voor de rechten op zijn internetdomeinnaam kerryedwards.com. Nu John Kerry en John Edwards samen campagne voeren voor de presidentsverkiezingen, lijkt de kans reëel dat zijn vraagprijs wordt aanvaard. De man weet natuurlijk deksels goed dat de twee belagers van George W. Bush tientallen miljoenen dollars van sponsors en sympathisanten hebben gekregen.

Hoewel hij een afscheidsbrief heeft nagelaten, lijkt het er niet op dat Marco Pantani zelfmoord heeft gepleegd. Dat beweren de gerechtsartsen die het lichaam van de tragische wielrenner hebben onderzocht. De Italiaan bezweek aan een overdosis cocaïne, maar nam de drugs niet met de bedoeling zich van kant te maken.

Robbie McEwen, de winnaar van de groene trui in de voorbije Tour de France, heeft het grootste stuk van de Ronde rondgereden met twee gebroken ruggenwervels. Het letsel, opgelopen door een val in de zesde etappe, is pas vorige week tijdens een medische controle ontdekt. McEwen heeft laten weten dat de breuk hem niet zal tegenhouden om aan de Olympische Spelen deel te nemen.

Pierce Brosnan ruimt plaats voor een nieuwe James Bond. De producers van de beroemde filmreeks hadden de Ierse acteur gevraagd nog één keer op te draven als agent 007, maar zouden hem nu ineens te oud vinden. Volgens andere bronnen zou hij buitensporig hoge financiële eisen stellen. De geruchten over zijn vertrek deden al een tijdje de ronde, in Entertainment Weekly heeft Brosnan ze nu zelf bevestigd.

De zestienjarige Alan Pennell heeft levenslang gekregen voor de moord op een veertienjarige schoolgenoot in november vorig jaar. Op het moment van de feiten was de Britse jongen amper vijftien, maar volgens de rechter handelde hij overduidelijk met voorbedachten rade. Pennell zal minstens twaalf jaar achter de tralies moeten blijven.

Didier Mbenga heeft de eer om als eerste Belg te mogen aantreden in de Amerikaanse NBA-basketbalcompetitie. De landgenoot met Congolese roots heeft een contract op zak bij de Dallas Mavericks, waar hij een jaarsalaris opstrijkt van 1,2 miljoen dollar. Bij ons zal Mbenga wel nooit zo bekend worden als pakweg Emile Mpenza, maar financieel en sportief doet hij het even goed.

Politiek journaliste Annemie Nijs verlaat de VRT om woordvoerster te worden van Vlaams vice-premier Fientje Moerman (VLD). Haar beslissing om naar de ‘andere kant’ van de politiek over te stappen, werd in de hand gewerkt door de beslissing van de VRT om haar als gezicht van het tv-programma Villa Politica te vervangen.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content