De Amerikaanse VN-adviseur Jeffrey Sachs roept de Afrikaanse landen op hun schulden aan het Westen niet te betalen. Die schulden, in totaal 165 miljard euro, dreigen het arme continent nog armer en de rijke industrielanden nog rijker te maken. Sachs hoopt op een kwijtschelding door het Westen.

De Belgische oud-wielrenner Emile Brichard is vorige donderdag op 104-jarige leeftijd overleden. De man uit het Waalse Gerpinnes was de oudste, nog levende Tour de France-deelnemer. Zijn debuut in de Ronde dateert van 1926.

Jaume Marquet Cot, de Spaanse supporter die tijdens de finale van het EK voetbal in Portugal het veld op rende met een Barcelona-vlag en zich vervolgens in het doelnet wierp, beschouwt het als zijn bestaansreden om grote evenementen te (ont)sieren met zijn interventies. Dat meldt hij op zijn website jimmyjump. com. Cot liep eerder al op het F1-circuit van Spanje tijdens een raceweekend, en hees zichzelf op het podium tijdens de finale van de Spaanse Idols.

Kylie Minogue mag zich de trotse eigenares noemen van ‘de meest perfecte benen ter wereld’. In een enquête van scheermesjesfabrikant en dus vrouwenbenenspecialist Gillette gaat de Australische zangeres Cameron Diaz en Jennifer Aniston vooraf.

Arnold Schwarzenegger hoeft zich niet langer te verantwoorden voor ongewenste intimiteiten tegenover enkele vrouwelijke Hollywood-collega’s. De zaak is namelijk geseponeerd wegens gebrek aan bewijzen. Een sterke arm had Arnold altijd al, als gouverneur van California heeft hij nu ook een lange arm.

Michelle Martin gaat in cassatie tegen haar veroordeling tot dertig jaar celstraf in de zaak-Dutroux. Haar advocaten vinden dat de rechten van hun cliënte tijdens het proces zijn geschonden. Ook Marc Dutroux waagt zijn kans in cassatie.

Manchester United staakt zijn jacht op voetbalwonder Wayne Rooney, omdat die bij zijn huidige club Everton niet mag vertrekken voor minder dan 75 miljoen euro. Op het voorbije EK ontpopte de achttienjarige aanvaller zich tot de ster van het Engelse elftal.

Tweevoudig olympisch kampioene verspringen Heike Drechsler ziet af van haar deelname aan de Spelen in Athene. De 39-jarige Duitse wilde graag nog één keer stunten, maar stelt vast dat ze haar oude niveau niet meer haalt en zegt daarom de topsport vaarwel. Tennislegende Martina Navratilova (47) moet dus in haar eentje de middelbare leeftijd vertegenwoordigen.

Britney Spears weigert haar verloofde Kevin Federline een huwelijksovereenkomst te laten tekenen, waarin hij afstand doet van zijn recht op de helft van het gezinsfortuin, in geval van scheiding. Hoewel de twee nog maar drie maanden een koppel vormen, is Spears ervan overtuigd dat ze in november trouwen ‘voor de liefde, niet voor het geld’. Het vermogen van de zangeres wordt geschat op 100 miljoen dollar, dat van Federline op 50 cent.

Samengesteld door Bart Vandormael

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content