De Nederlandse VN-commissaris voor de Vluchtelingen Ruud Lubbers is vrijgesproken van aanranding van een medewerkster. Secretaris-generaal Kofi Annan heeft de delicate zaak persoonlijk afgesloten. Lubbers meent dat hij enkel schuldig is aan een ‘vriendelijk gebaar’. Een brief waarin hij dreigde met represailles als de vrouw haar klacht niet liet vallen, was voor Annan het signaal om in te grijpen.

Kevin Whately, de Britse acteur die jarenlang gestalte gaf aan de slungelachtige, maar sympathieke sergeant Lewis in de detectiveserie Morse, mag zijn overleden chef opvolgen in een nieuwe reeks met de toepasselijke titel Inspector Lewis. Zowel het personage Morse als zijn vertolker John Thaw zijn overleden. Slaagt Whately erin uit hun schaduw te treden?

Wie vindt dat voetballers te veel verdienen? Basketsuperster Shaquille O’Neal vangt bij zijn nieuwe club Miami Heat een jaarsalaris van 26,7 miljoen dollar. De Los Angeles Lakers, zijn oude club, krijgen vier Miami-spelers voor hem in de plaats.

Chelsea-eigenaar Roman Abramovich heeft de Ivoriaanse aanvaller Didier Drogba voor 36 miljoen euro weggekocht bij zijn Franse club Olympique Marseille. Sinds zijn komst naar de Londense club een jaar geleden, heeft Abramovich al meer dan 150 miljoen euro uitgegeven aan nieuwe spelers.

Marco Van Basten volgt de weggeplaagde Dick Advocaat op als coach van het Nederlandse voetbalelftal. Wat nog eens aantoont dat mensen een ongezonde drang tot zelfpijniging hebben. Van Bastens gebrek aan trainerservaring op hoog niveau vormt voor de voetbalbond geen probleem, bij Oranje zijn het immers de spelers die het voor het zeggen hebben.

Stephen Hawking heeft tijdens de Conferentie over Algemene Relativiteit en Zwaartekracht in Dublin toegegeven dat zijn beroemde theorie uit 1976 over zwarte gaten niet klopt. De Britse natuurkundige hield bijna 30 jaar vol dat zwarte gaten in de ruimte alles opslokken wat erin terechtkomt, maar nu heeft hij ontdekt dat ze zich uiteindelijk openen en alle informatie binnenin vrijgeven. Die stelling sluit aan bij de kwantumtheorie.

De Amerikaanse lifestyle-goeroe en tv-persoonlijkheid Martha Stewart is veroordeeld tot vijf maanden cel wegens handel met voorkennis en misleiding van het gerecht. Ze had haar aandelen in een farmaceutisch bedrijf verkocht en loog vervolgens tegen de speurders tijdens het onderzoek tegen haar. Stewarts eigen bedrijf is intussen ineengestort.

Victoria Adams heeft 40.000 euro uitgegeven voor een trip van Londen naar Cannes… om daar met enkele vrienden te winkelen. De ex-Spice Girl en echtgenote van David Beckham kwam op het idee voor de verplaatsing een privé-jet te huren. Voor wie nog niet is omvergevallen van verbazing: ze kocht wat meubilair en een brochure.

Samengesteld door Bart Vandormael

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content