De mythe rond Jotie T’Hooft blijft voorlopig overeind: de rechtbank van Antwerpen verbiedt uitgever Julien Weverbergh om het archief van de Vlaamse dichter te koop aan te bieden. De klacht tegen Weverbergh kwam van zijn eigen dochter, tevens de weduwe van T’Hooft. In 1977 stierf de 21-jarige dichter aan een overdosis drugs. Zijn bundel Junkieverdriet groeide daarna uit tot een cultklassieker.

Formule-1-baas Bernie Ecclestone blijft overeind. De Britse autosportdictator heeft wereldkampioen Ferrari overgehaald om zeker tot 2012 in het bestaande wereldkampioenschap mee te draaien. Daardoor krijgen de plannen van andere constructeurs voor een Bernieloos WK een flinke deuk. De teams zijn boos omdat Ecclestone hen niet wil laten delen in de inkomsten uit tv-uitzendrechten.

Sylvester Stallone wil nog één keer de spieren spannen: de 58-jarige Hollywoodkraker plant een comeback als Rambo, de oorlogsmachine die van ’82 tot ’88 miljoenen onschuldige filmfans naar de bodybuildingclub dreef. Een herhaling van dat drama lijkt onwaarschijnlijk: Stallone scoort enkel nog dankzij zijn moeder: die heeft met één optreden in de Britse reality-reeks Celebrity Big Brother de verkoop van Stallonefilms verdrievoudigd. Hang dan maar eens de macho uit.

De liberale barricadepolitica Ayaan Hirsi Ali gaat door met haar ‘strijd tegen de beginselen van de islam die onverenigbaar zijn met de liberale democratie’. Zo verklaarde ze vorige week bij haar terugkeer in de Nederlandse Tweede Kamer. Na de dood op filmmaker Theo van Gogh bracht ze 75 dagen door in ballingschap, uit vrees voor haar leven. Hirsi Ali werkt aan een vervolg van de film die ze met Van Gogh maakte, over onderdrukking binnen de moslimgemeenschap.

Geld lokt gieren: de Ierse steracteur Colin Farrell, bekend als hoofdrolspeler in de film Alexander, is aangeklaagd door een medewerkster van een sekslijn voor het sturen van pikante sms’jes en voor het afzeggen van een afspraakje. De verbeeldingrijke dame eist 4000 euro ter vergoeding van de nieuwe kleren die ze zich in het vooruitzicht van de date had aangeschaft. Ze eist ook een schadeloosstelling voor de psychische problemen die ze aan Farrells aandacht heeft overgehouden.

Kim Clijsters komt eraan: de knagende pijn in haar pols lijkt voorgoed verdwenen en de gedwongen rust heeft haar honger naar de tennisbaan alleen maar versterkt. Het gewezen nummer één van het vrouwentennis is naar eigen zeggen ‘aan het opbouwen’. Over haar defensief spel hoeft ze zich alvast geen zorgen te maken: zoals ze de pers afhield na de split met Lleyton Hewitt, dat getuigt van wereldklasse.

Nicole Kidman wil de duurste én de goedkoopste Hollywoodactrice zijn. Haar gage van 2,8 miljoen dollar voor een Chanel-reclamespot leverde haar onlangs een wereldrecord op. Voor haar rol in de Australische prent Eucalyptus neemt ze genoegen met 810 euro per week, het syndicaal bedongen minimumloon voor acteurs down under. Leven en laten leven…

Opgetekend door Bart Vandormael

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content