Ringo Starr staat model voor de nieuwste creatie van levende striplegende Stan Lee, de geestelijke vader van onder andere Spider-Man, X-Men en de Hulk. De ex-Beatle wordt ‘een superheld tegen wil en dank die met een goed gevoel voor ritme de misdaad bestrijdt en de aarde redt’. Het resultaat is volgend jaar te bewonderen op tv, dvd en papier.

Veldrijder Mario De Clercq riskeert een schorsing van vier jaar en een boete van 10.000 Zwitserse frank voor het gebruik van doping. Het bondsparket van de wielerbond eist dezelfde straf als voor Johan Museeuw. De 39-jarige oud-wereldkampioen heeft onlangs zijn fiets aan de haak gehangen en verdedigt dus enkel nog zijn goede naam voor het gerecht.

Alfred Hitchcock is in het Verenigd Koninkrijk uitgeroepen tot de beste filmregisseur die nooit een oscar heeft gewonnen. De ongekroonde suspensekoning, die klassiekers als Psycho en Vertigo afleverde, deelt het podium der miskenden met Martin Scorsese en Stanley Kubrick. De elf nominaties voor The Aviator doen vermoeden dat Scorsese straks alsnog krijgt waar hij recht op heeft.

De Amerikaanse president George W. Bush heeft een Raspberry-nominatie gekregen voor zijn glansrol in de docuprent Fahrenheit 9/11 van Michael Moore. In de categorie ‘slechtste acteur’ neemt de Amerikaanse president het op tegen Hollywoodkleppers Ben Affleck, Vin Diesel, Ben Stiller en Colin Farrell. Dat wordt spannend. De Razzies, de jaarlijkse onderscheidingen voor de grootste cinemamiskleunen, worden uitgereikt op 26 februari.

De invloedrijke Amerikaanse architect Philip Johnson is vorige week op 98-jarige leeftijd overleden. Zijn spraakmakende ontwerpen, waaronder de gebouwen van Seagram en AT&T in New York, hebben een onuitwisbare afdruk nagelaten op de skylines in grote VS-steden. De man uit Cleveland omschreef architectuur als ‘de kunst van het verspillen van ruimte’.

Belgisch kunstschaatskampioen Kevin Van der Perren heeft zich op het EK in het Italiaanse Turijn verzekerd van deelname aan de Olympische Winterspelen van 2006. Die selectie heeft hij te danken aan zijn zesde plaats na de korte kür. De 22-jarige Ninovenaar kan dus hoopvol uitkijken naar een terugkeer naar Turijn, waar de Winterspelen plaatsvinden.

Roger Federer is op de Australian Open een nog groter tenniskampioen geworden dan hij al was… door te verliezen. Tegen de Rus Marat Safin liep de Zwitser zijn eerste nederlaag in 26 wedstrijden op. Zijn bewonderenswaardige strijdlust tijdens de zinderende vijfsetter en zijn hartelijke proficiat aan Safin na afloop maakten van die nederlaag een zege voor de sport. Er bestaat geen mooiere manier om een recordzegereeks te beëindigen. Als het goed is, zeggen we het ook.

Opgetekend door Bart Vandormael

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content