Koningin Elizabeth wil niet dat prins Charles en Camilla Parker Bowles de nacht voor hun huwelijk samen doorbrengen. Zo weten we meteen hoe de Britse vorstin denkt over de trouwplannen van haar zoon. Of zou ze echt geloven dat Charles zijn liefde pas zal bezegelen na het jawoord?

Levende zwemlegende Alexander Popov zegt zijn profcarrière vaarwel. De intussen 33-jarige Rus haalde goud op de 50 en 100 meter tijdens de Olympische Spelen in 1992 en ’96, maar moet de jongste jaren de heerschappij van de nieuwe generatie ondergaan.

Zwemkampioen Ian Thorpe, elf jaar jonger dan Alexander Popov, maar met zes keer olympisch goud eigenlijk al zijn meerdere, trekt er tijdelijk tussenuit. De Australiër zegt af voor het komende WK om zich optimaal te kunnen voorbereiden op de Spelen van 2008 in Peking. Hij blijft wel trainen. Dat betekent onder andere: uit de veren om 4 u. 17.

Het ontslag van Pierce Brosnan als James Bond zou meer te maken hebben met zijn looneisen dan met de verjongingsdrang van de filmproducenten. De 51-jarige Ier wilde naar verluidt 42 miljoen dollar voor zijn rol in de nieuwe 007-film Casino Royale, volgens hem een billijke vergoeding voor zijn bloed, zweet en tranen. Brosnans bazen, die 456 miljoen aan de laatste Bondprent verdienden, hebben nog steeds geen opvolger aangeduid.

Inpakartiest Christo (Vladimir Javacheff) heeft met zijn nieuwe werk The Gates in vier dagen tijd een miljoen kunstliefhebbers naar Central Park in New York gelokt. Hoewel daar sowieso veel volk rondloopt, was dat voor de 69-jarige Amerikaanse Bulgaar opnieuw een voltreffer. Zijn 7500 poorten, stuk voor stuk met saffraankleurige doeken behangen, hebben hem 21 miljoen dollar gekost. De tentoonstelling is gratis.

Een gefortuneerde fan van Jimi Hendrix heeft op een veiling in Londen 145.000 euro betaald voor een Stratocaster-gitaar van de Amerikaanse snarenheld. Hendrix, beschouwd als een van de beste rockgitaristen ooit, bezweek in 1970 aan een overdosis drugs. Hij was 27.

De Italiaanse modeprinsen Domenico Dolce en Stefano Gabbana zijn na negentien jaar uit elkaar. Enkel als geliefden, zo benadrukken de ontwerpers, niet als zakenpartners. Het toonaangevende kledingmerk dat hun familienamen draagt, blijft actief.

Koen Aurousseau, de Mechelse rechter die in 1997 werd veroordeeld voor sm-praktijken en daardoor ook zijn baan verloor, heeft het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg niet kunnen overtuigen van zijn gelijk. De ‘sm-rechter’ had beroep aangetekend omdat er geen wet tegen sadomasochistische praktijken bestaat, maar zal zijn brandmerk moeten blijven dragen.

Bart Vandormael

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content