Geef mijn hand terug – Bronks Brussel

© FKPH
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Als u uw geliefden nu eens niet alleen op paaseieren trakteert maar ook op wat volgens de jury van Het Theaterfestival 2018 ‘een van de meest wezenlijke, oprechte producties’ is? De succestournee in 2020 viel weg, maar dit seizoen is het stuk af en toe te zien. Joris Van den Brande schreef het voor en over zijn goede vriend Jan De Brabander. Jan kampt met de ziekte van Parkinson. Op het podium speelt Van den Brande zichzelf, Joris Hessels speelt Jan. Samen tasten ze het door de ziekte veranderde leven af. Ze raken ook de rand van dat leven aan. Dat klinkt zwaar, maar is het niet. Het is meeslepend, ontroerend en grappig. Dankzij Van den Brandes speelse pen die, bijvoorbeeld, de obligate ‘ oe ist?’ tot een komische aria vertimmert. En dankzij de muziekverslaving van Hessels. Hij gooit onder meer Nina Simones onstuimige Feeling Good door de boxen. Zo verlaat u ook de zaal: feeling good.

Op 08.04 en 28.04

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content