Fred Hersch Leuven Jazz Leuven

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Van de binnenstad tot het museum, van school tot jeugdhuis, van huiskamers tot de grote schouwburg: Leuven Jazz brengt de muziek overal, en daarom houden wij zo van dit festival. Dé uitschieter dit jaar is de Amerikaanse pianist Fred Hersch. Als artist in residence brengt hij twee concerten. Op 12/03 brengt hij met zijn trio én het Belgische Desguin Kwartet het nieuwe album Breath by Breath. Op 13/03 krijgt u Hersch in duo met ‘onze’ pianovirtuoos Bram De Looze, en aansluitend met trompettist Avishai Cohen. We kijken ook erg uit naar altsaxofonist Immanuel Wilkins (17/03), die net op Blue Note zijn tweede album, The 7th Hand, uitbracht. U houdt van grote ensembles? Op 19/03 brengt de Luca Bigband met harmonicaspeelster Hermine Deurloo een hommage aan Toots Thielemans, en het onvolprezen Rebirth Collective eert met zangeres Tutu Puoane het swingtijdperk.

Van 10.03 tot 20.03

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content