Femmage

© Lazara Rosell Albear (Cuba. 1971) Kristien Daem
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Kristien Daem is een naam die vaak opduikt als fotograaf van kunstwerken of architectuur. Met precisie legt ze alles vast in zuivere beelden. Met eenzelfde no-nonsenseaanpak begon ze onlangs met een reeks portretten van vrouwelijke kunstenaars. Elk van hen in frontale pose, zittend op een stoel tegen een bleke ‘huidkleurige’ fond. Een verwijzing naar de nog steeds heersende witte mannelijke dominantie in de kunstwereld, ondanks het discours over de representatie van vrouwen daarin. Voor galerie Arcade plukt Daem uit haar (Women) Artist Series zeven portretten, plus een enkel bloemstilleven geschikt door een vrouw. Ze presenteert die samen met publicaties over hun artistieke vruchten. Een fotografische hommage aan inclusieve vrouwelijke kunst, waarin ook Oscarwinnaar Chloé Zhao op haar plaats zou zijn. Een femmage!

Femmage

Kristien Daem 7 Portraits and 1 Still Life. Tot 29/05 bij galerie Arcade, Brussel. Info: thisisarcade.art

Femmage
© Lucy McKenzie (Glasgow. 1977) – Suchan Kinoshita (Tokyo. 1960)
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content