Eten voor iedereen

© Rebecca Fertinel
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het was warm dit weekend, maar in de Scheldebocht in Antwerpen was het nog iets warmer. Daar vond de negende editie van Gastvrij Antwerpen plaats. Chef-kok Seppe Nobels en zijn Instroom Academy kookten er voor honderd personen: zowel oude als nieuwe Belgen waren welkom aan tafel in Stormkop, een atelier voor jonge avonturiers. Het is niet het eerste sociale project van Nobels. Tijdens de pandemie begon hij na te denken over zijn rol als chef. Zo ontstond de Instroom Academy. Daar bereidt hij vluchtelingen voor op een carrière in de horeca. Naar eigen zeggen leert Nobels ook veel van hen en hun kookgewoontes. De locatie waar ze kookten, is symbolisch: ooit meerden er op ’t Eilandje in Antwerpen schepen aan uit alle werelddelen.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content