Els Dietvorst De Centrale & Bozar Brussel

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De Antwerpse maar al jaren op het Ierse platteland wonende kunstenares Els Dietvorst draait al mee sinds de jaren negentig, maar de voorbije jaren schoot haar artistieke ster steil de hoogte in. Twee jaar geleden kreeg ze een eerste retrospectieve in het Muhka. Vorig jaar werd ze bekroond met de Belgian Art Prize, en in het verlengde daarvan is er nu de tentoonstelling This is what you came for, een project dat ze concipieerde met de BARRA Movement. De dubbelexpo, met nieuw werk dat ze creëerde tijdens de lockdowns, loopt op twee verschillende Brusselse locaties – Bozar en De Centrale – en omvat sculptuur, installatie, video en performance. Zo kunt u zich helemaal onderdompelen in haar plastische universum, dat steevast draait om thema’s als angst, dood, intuïtie, communicatie, transformatie en verbinding, al dan niet met een ecologische en ritualistische kwinkslag.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content