30 / 09 Winterbanden

Winterbanden worden niet verplicht in ons land, beslist staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet (CDH). Volgens het BIVV is het aantal ongevallen met gewonden op besneeuwde wegen beperkt. De banden zijn voor veel mensen ook te duur.

01 / 10 Kerk

De katholieke kerk is niet aansprakelijk voor ‘doofpotschade’ bij slachtoffers van seksueel misbruik, zegt de rechtbank. Een groep slachtoffers eiste één miljoen euro van de Heilige Stoel, maar die kan niet vervolgd worden door soevereine immuniteit.

02 / 10 Vertrekpremies

Zowel in de Kamer als in de senaat zijn de vergoedingen afgeschaft voor leden die vrijwillig vertrekken. Alleen bij overmacht, zoals gezondheidsproblemen, kan de vertrekpremie nog geïnd worden.

02 / 10 CD&V

Wouter Beke is de enige kandidaat om zichzelf op te volgen als CD&V-voorzitter. De leden krijgen tot 11 november om te stemmen. In de loop van oktober zal Beke zijn programma voorstellen. Eind 2010 werd hij verkozen met 98 procent van de stemmen.

03 / 10 Opzegvergoedingen

De nieuwe toplui van overheidsbedrijven krijgen nog maximaal een jaar loon als opzegvergoeding, beslist minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS). Wie overstapt naar een ander overheidsbedrijf krijgt nog minder of zelfs niets.

03 / 10 Verkest

De overheid loopt 400 miljoen euro mis die ze eiste van vetsmelter Verkest in het dioxineproces. De staat vergat een aanvraag voor schadevergoeding in te dienen. Volgens het Federaal Voedselagentschap zijn er nog proce-duremogelijkheden.

04 / 10 Luchthaven

De Turkse lagekostenmaatschappij Pegasus Airlines ruilt Brussels Airport in voor Charleroi. De Brusselse luchthaven reageert fel: de maatschappijen worden door de Waalse overheid weggelokt met belastinggeld, klinkt het.

04 / 10 Turnhout

CD&V, SP.A-Groen en het lokale TIM hebben een bestuursakkoord in Turnhout. TIM zou de nieuwe burgemeester leveren. De stad zat zonder meerderheid na een ruzie binnen de N-VA.

05 / 10 Controlearts

Een werkgever kan een zieke werknemer verplichten om vier uur per dag thuis te blijven om een controlearts te kunnen sturen. De vakbonden zijn niet ingenomen met dit gevolg van het eenheidsstatuut.

06 / 10 Steekpartij

Bij een steekpartij aan een Antwerps café sterft een jongen van 18 jaar. De dronken dader, een 49-jarige Antwerpenaar, werd eerder op de avond uit het café gezet, maar kwam terug en stak de jongen na een woordenwisseling neer.

07 / 10 Bellens

Staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (SP.A) eist uitleg van Didier Bellens over diens vastgoedconstructies. De Belgacom-baas wil een groot kantoorgebouw in Brussel verkopen aan een vennootschap waarvan hij zelf bestuurder is.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content