Chantal Vey/Pasolini

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Op 5 maart was het precies een eeuw geleden dat filmer, filosoof, dichter en eeuwige rebel Pier Paolo Pasolini geboren werd, en dat wordt uiteraard gevierd door de Brusselse Cinematek. Er is een retrospectieve met alle films van de Italiaanse, in 1975 vermoorde beeldenstormer, van zijn rauw-realistische debuut Accattone tot zijn nog altijd choquerende testament Salò o le 120 Giornate di Sodoma. Tegelijk loopt een expo van de Franse kunstenares Chantal Vey, die de reisweg die Pasolini beschreef in zijn boek La lunga strada di sabbia in de omgekeerde richting aflegde. Het resulteerde in een reeks multimediale werken die worden vermengd met documenten die getuigen van de aanwezigheid van de roemruchte auteur, als een dialoog ontsproten aan omzwervingen en ontmoetingen, zonder een precies doel maar met PPP als postume gids.

Cinematek

Brussel

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content