Oost-Vlaanderen lauwert ufoloog Marin Vandercruyssen.

Marin Vandercruyssen, de voorzitter van de Oost-Vlaamse afdeling van het Belgisch Ufo-netwerk (BUFON), is in het Oost-Vlaamse Lotenhulle vereeuwigd met een gedenkteken. De nu 68-jarige ufoloog is al decennialang op zoek naar buitenaardse bezoekers van onze planeet. 49 jaar geleden nam Vandercruyssen in Lotenhulle ‘vijf vliegende schijven in volle formatie’ waar, ‘zoals het logo van de Olympische Spelen’. Een historische gebeurtenis, oordeelt ook het gemeentebestuur van Aalter, dat zijn toestemming gaf voor de oprichting van de gedenksteen. Vreemd is wel dat de oude inwoners van het dorp zich niets meer herinneren van die onvergetelijke dag in 1955. Daar heeft Vandercruyssen echter een verklaring voor: de dorpelingen zwegen en zwijgen als vermoord, uit vrees om te worden uitgelachen. Zelf heeft hij geen last van die angst, want ‘er komt een moment dat iedereen mij gelijk zal moeten geven’.

De laatste belangrijke melding van potentieel buitenaards bezoek dateert van januari laatstleden, toen een Limburgs gezin tijdens een autorit een helder, wit, bewegend licht in de lucht zag. Het Europlanetarium van Genk klasseerde de vermeende vaststelling als optisch bedrog en verklaarde dat de positie en helderheid van de zogenaamde ‘ufo’ overeenkwamen met die van de planeet Venus. De Limburgse BUFON-voorzitter Gislain Struys was echter niet overtuigd door die uitleg. Zelf iets opgemerkt? Je kan het bekendmaken via de ufo-meldlijn op het nummer 0903 40 150.

De 30-jarige Olivier Bisback heeft als eerste Belg het diploma van stuntman behaald aan de befaamde International Stuntschool in het Amerikaanse Seattle. De man uit Aalst hoopt Jean-Claude Van Damme achterna te kunnen gaan als superheld in actiefilms. Van Damme is alvast een fan.

Danny Boffin zet op 39-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière als profvoetballer. De ex-Rode Duivel en speler van onder andere Anderlecht, Sint-Truiden en Standard verhuist met zijn gezin naar het Caraïbische eiland Aruba, waar hij gaat werken als jeugdtrainer. Lees: waar hij van het leven gaat genieten. Groot gelijk!

Voetbalgoochelaar Zinédine Zidane wil niet langer spelen voor het nationale elftal van zijn land. Na de blamage op het EK in Portugal en het WK van twee jaar geleden heeft hij er genoeg van. Enkel wanneer zijn vriend Laurent Blanc de nieuwe bondscoach wordt, wil hij blijven.

Eddy Cop, directeur Externe Relaties van de stad Antwerpen, is het voorwerp van een administratief onderzoek van de stedelijke Inspectie van Financiën. Vermoed wordt dat Cop heeft gesjoemeld met facturen van het Antwerps feestcomité, waarvan hij tot voor kort penningmeester was. Hij zou echter geen geld in eigen zak gestoken hebben.

Vijfvoudig Belgisch wielerkampioene Heidi Van De Vijver neemt afscheid van de topsport. Aanvankelijk wilde ze nog deelnemen aan de Olympische Spelen in Athene, maar aanhoudende gezondheidsproblemen doen haar afzien van een deelname.

Gewezen minister en partijsecretaris Leo Delcroix (CD&V) is door het hof van beroep in Antwerpen vrijgepleit in de zogenaamde milieuboxenzaak. Het einde van acht jaar eerroof, aldus Delcroix, die nu politieke rehabilitatie vraagt. Eerder werd hij veroordeeld omdat hij in 1991 via een onwettige fiscale constructie een schenking aan de toenmalige CVP zou hebben verdoezeld, maar die vermeende feiten zijn volgens de rechter verjaard.

De Amerikaanse fotograaf en kunstenaar Tom Forsythe heeft recht op 1,8 miljoen dollar schadevergoeding van speelgoedfabrikant Mattel. Die sleepte hem voor de rechter omdat hij foto’s maakt van naakte Barbiepoppen, maar de rechter vindt die kunstuiting geen schending van auteursrechten.

Het tepelincident dat Janet Jackson in februari veroorzaakte tijdens de Super Bowl-wedstrijd, dreigt een lelijk staartje te krijgen voor de twintig tv-zenders die de blote borst van de zangeres aan het onschuldige Amerikaanse volk toonden. De keuringscommissie FCC wil hen elk een boete van 27.500 dollar opleggen, alles samen goed voor 550.000 dollar. Geld dat de zenders met de glimlach zullen betalen, want het incident heeft hen voor ettelijke miljoenen aan gratis reclame opgeleverd.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content