Branford Marsalis, Bozar, Brussel

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het moet een van de luidste gvd’s zijn geweest die ooit door de kerkers van Château Knack hebben weerklonken, de dag dat de residentie van Branford Marsalis in Bozar werd gecanceld. Nu is het alsnog zover. 61 is hij intussen. Meer dan broer-trompettist Wynton heeft de tenorist zichzelf de voorbije decennia heruitgevonden. Weg van het haantjesgedrag van de New Yorkse scene, met steeds meer verbreding en verdieping richting klassieke muziek. Bozar brengt zijn verschillende persoonlijkheden samen. Op 24/03 brengt hij in de Sint-Michiel- en Sint-Goedelekathedraal helemaal solo klassiek, standards en improvisatie. Een dag later ziet u hem in Bozar met het Nationaal Orkest van België onder leiding van Dirk Brossé. En de 26e sluit hij af met zijn jazzkwartet, met Joey Calderazzo (piano), Eric Revis (bas) en Justin Faulkner (drums). Champagne!

24-25-26.03

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content