Alligator op laag water

© Joe Raedle/Getty Images
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Boven het kolkende water komt een enkel alligatoroog tevoorschijn. In de Everglades, het grootste natuurpark van Florida, is het geen ongewoon gezicht. In totaal wonen er ongeveer anderhalf miljoen alligators in de Sunshine State. Als je water ziet, kun je er maar beter van uitgaan dat er een alligator in ligt, luidt de plaatselijke volkswijsheid.

Op 15 augustus begint het jachtseizoen voor alligators in Florida. Tot 1 november mogen Floridanen die daarvoor een licentie kopen vrij op alligators jagen. Waar er voorheen niet ’s nachts gejaagd mocht worden, kunnen jagers nu de klok rond hun ding doen. Om gehandicapte en al te jeugdige jagers te helpen, mag er vanaf dit jaar ook met luchtkruisbogen geschoten worden.

Door de voortdurende uitbreiding van woongebieden verkleint het territorium van veel alligators. Zeker tijdens het droge seizoen zoeken alligators geregeld verkoeling in woonwijken, pleziervijvers of zwembaden. De voorbije tien jaar werden jaarlijks gemiddeld acht mensen door een alligator aangevallen.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content