5 Belgen

© LAb[au] One of a Billion Weeks (2016) Freddy D'Hoe
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Wiskunde is overal. Het is een door de mens gecreëerd formeel geheel om het universum te begrijpen. Of is wiskunde op zich de essentie van het universum? Zulke vragen werpt Bozar op in de tentoonstelling Order of Operations, die wiskunde sexy en bevatbaar maakt via hedendaagse kunst uit diverse disciplines. Het trio LAb[au] toont er computergegenereerde prints in One of a Billion Weeks, een artistieke weergave van de mogelijke unieke combinaties van een alfanumerieke reeks van 10 karakters. Michel Tombroff verleidt met een intrigerende wandsculptuur, die de eerste 5183 decimalen van het getal pi voorstelt met houten staafjes naast een zwevende ‘lichtgevende’ cirkel van oneindigheid. Choreograaf Anne Teresa De Keersmaeker/Rosas is present met een fragment uit de film Fase, Four Movements to the Music of Steve Reich, een spel met het principe van faseverschuiving in klank en beweging.

5 Belgen
© pi Michel Tombroff

Order of Operations. Van 4/6 tot 11/7, Bozar Lab, Brussel. Info: bozar.be

5 Belgen
© Anne Teresa De Keersmaeker/Rosas Herman Sorgeloos
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content