100 jaar Toots Bozar Brussel

© Getty Images
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Een prachtige expo in de Koninklijke Bibliotheek, een postzegel, een nieuw metrostation in de Marollen, een driedaags colloquium, een lezingenreeks: alles wordt uit de kast gehaald om Toots Thielemans te vieren bij wat zijn honderdste verjaardag zou zijn geweest. Maar finaal telt natuurlijk de muziek. Precies op de dag van zijn eeuwfeest vieren muzikanten met wie de harmonicameester samenwerkte zijn impact op de jazz, van de Brusselse begindagen via de Braziliaanse successen tot zijn evergreens. Het Metropole Orkest en het Brussels Jazz Orchestra verwelkomen zangeres Tutu Puoane, de Brazilianen Claudio en Ivan Lins, gitarist Philip Catherine, harmonicaspeler Grégoire Maret en pianist Kenny Werner, die voor de gelegenheid een heuse Toots-suite componeerde. Info: www.toots100.be

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content