Wetenschap Het gaat slecht met de bij, hommel, bladluis en co (en dat is geen goed nieuws voor de mens)
Europa Belaagde toeristen in Barcelona, hitte in Venetië: ‘Ik zou ook liever in de Schotse regen zitten ’
Opinie | Peter Verluyten Opinie | Peter Verluyten 'We kijken op een eenzijdige manier naar de tabellen om ons onderwijs te beoordelen' Peter Verluyten plaatst een aantal kanttekeningen bij de laatste PISA-resultaten, en vraagt aandacht voor een aantal minder zichtbare uitdagingen voor ons onderwijs: de afnemende intrinsieke motivatie en stress bij leerlingen.
Voetbal Voetbal De laatste uitdaging van Vincent Mannaert bij Club Brugge: een homogenere ploeg samenstellen Gisteren kondigde Vincent Mannaert (49) aan dat hij Club Brugge op het einde van het seizoen zal verlaten. Toch is zijn werk als ceo verre van af. Een betere samenstelling van de kern wordt zijn belangrijkste, laatste project.
Gezondheid Gezondheid Vlaming geeft zijn leven 7 op 10: wat kan beter? Vlamingen zijn ondanks de vele crisissen in de wereld nog steeds best tevreden over hun levenskwaliteit, maar de meest tevreden mensen wonen in het noorden van Europa. Wat kunnen we van hen leren?
Cultuur Cultuur De zomer van actrice Eva Kamanda: 'Gillen op bed omdat er een tarantula in de kamer zat' is actrice en auteur. Ze was te zien in Liefdestips aan mezelf en schreef Een verzwegen leven.
Wetenschap Wetenschap Beestenboel: is de keep de algemeenste vogel ter wereld? Volgens sommigen is hij een van de algemeenste vogels ter wereld. Bij ons is de keep vooral een wintergast.
Wereld Wereld Vijf werven om Amerika te redden Steven De Foer, journalist bij De Standaard, zou vandaag geen Amerikaan willen zijn. 'Het is er te veel een puinhoop', schrijft hij in zijn nieuwe boek Amerikanen. Het had zo mooi kunnen zijn. De Foer vreest voor de toekomst van de Amerikaanse democratie. 'Het is echt vijf voor twaalf.' In dit fragment biedt hij vijf werven om het land te redden.
Milieu Milieu Bedwantsen, motmuggen en mijten: er zit meer leven in uw huis dan u denkt U woont echt niet alleen in uw huis. Er zitten massa's wezens. Die komen deels uit ons eigen lichaam, deels van buiten. En hoe rijker een wijk, hoe hoger de biodiversiteit. Griezelt u even mee.