Deze banken verhogen de spaarrente vanaf 1 augustus

BNP Paribas Fortis © REUTERS

Grootbanken BNP Paribas Fortis, KBC en ING verhogen op 1 augustus de rente op spaarrekeningen. Ook bij het kleinere Beobank is er een verhoging van de spaarrente.

Bij Fortis gaat de basisrente van de gewone spaarrekening omhoog van 0,15 naar 0,25 procent, en de getrouwheidspremie stijgt van 0,10 naar 0,25 procent. Op de spaarrekening Plus van Fortis is de stijging van de rente iets sterker: de basisrente blijft op 0,50 procent liggen, maar de getrouwheidspremie gaat omhoog naar 1 procent. Die spaarrekening is beperkt tot maximaal 100.000 euro. Ook Fortis-dochters Fintro en Hello bank! bieden die spaarrekening Plus aan.

KBC biedt de klanten vanaf augustus op gewone spaarboekjes een basisrente en een getrouwheidspremie aan van telkens 0,45 procent. De totale rente gaat zo van 0,60 procent naar 0,90 procent. Start2Save-rekeningen brengen meer op (1,50 procent), maar klanten kunnen er maximaal 500 euro per maand op storten. 

In de loop van juli kondigde ook ING als laatste van de grootbanken een renteverhoging aan. De basisrente op de ING-spaarrekening stijgt van 0,35 procent naar 0,45 procent. De getrouwheidspremie stijgt naar 1,05 procent.  Bij ING Tempo Sparen (maximaal 500 euro per maand) gaat de rente fors de hoogte in: de basisrente stijgt van 0,70 procent naar 0,75 procent en de getrouwheidspremie naar 1,50 procent. Samen is dat 2,25 procent.  ING-klanten die nog een oude spaarrekening hebben bij ING blijven achter met een lagere vergoeding. De basisrente stijgt van 0,40 naar 0,55 procent en de getrouwheidspremie naar 0,15 procent.

Bij Beobank, tot slot, gaat de basisrentevoet op de klassieke spaarrekening van 0,30 procent naar 0,45 procent. De getrouwheidspremie op die rekening springt naar 0,45 procent. De banken staan onder druk om hun rentes te verhogen. Een hele resem banken heeft de afgelopen tijd renteverhogingen doorgevoerd. Enkele kleinere banken bieden intussen meer dan 2 procent rente op spaarrekeningen zonder extra voorwaarden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content