Vliegtuig gecrasht in Victoriameer in Tanzania – drie doden

© Getty

Een vliegtuig met 43 inzittenden van de Tanzaniaanse maatschappij Precision Air is zondag in het Victoriameer gecrasht. Dat melden de politie en de luchtvaartmaatschappij. Er vielen minstens drie doden, zeker 26 mensen werden gered.

De binnenlandse vlucht ging van Dar Es Salaam, het economische centrum van Tanzania, naar Bukoba aan de oever van het Victoriameer. 

Bij de landing liep het mis en het vliegtuig kwam in het meer terecht op een honderdtal meter van de luchthaven. Volgens lokale bronnen maakten zware regenval en dichte mist de landing moeilijk.

Er is een reddingsoperatie bezig, meldt de maatschappij. Daarbij zijn ook lokale vissers ingeschakeld. Op beelden die circuleren op sociale media, is te zien hoe het vliegtuig in het water ligt met de staart boven water. Het zou gaan om een toestel van de Frans-Italiaanse vliegtuigbouwer ATR. 

Volgens de politie zijn al 26 mensen gered en naar het ziekenhuis overgebracht. De twee piloten overleefden de crash, maar zouden nog vastzitten in de cockpit. 

Precision Air is de grootste private luchtvaartmaatschappij van Tanzania. Het bedrijf is deels in handen van Kenya Airways en bestaat sinds 1993. De maatschappij voert binnenlandse en regionale vluchten uit, maar ook chartervluchten naar toeristische plaatsen.

Partner Content