Twee arrestaties na vondst verlaten auto met gasflessen nabij Notre-Dame

© Epa

In de nacht van zaterdag op zondag werd in de buurt van de beroemde Notre Dame in Parijs een auto teruggevonden, die was gevuld met zes gasflessen. Volgens Franse media zijn meerdere verdachten opgepakt.

In Parijs is het voorbije weekeinde een verlaten auto aangetroffen met daarin verscheidene gasflessen, zo is uit politiebronnen en bronnen dicht bij het onderzoek vernomen. In verband met die vondst zijn dinsdag twee verdachten opgepakt, de eigenaar van de wagen en een kompaan. Beiden zijn bekend bij de politie.

Een barman zag de auto met de knipperlichten aan en zonder nummerplaat op een kaai van de Seine staan tegenover de kathedraal, en verwittigde de politie. De gasflessen waren niet verbonden met een ontstekingsmechanisme. Het antiterreurparket van Parijs opende een onderzoek.

De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Bernard Cazeneuve, bevestigde woensdag dat er arrestaties waren verricht, maar gaf geen verdere details en verwees naar het parket. Na een reeks van terreuraanslagen geldt in Frankrijk de noodtoestand.

Aan een toeristische trekpleister als de Notre-Dame de Paris patrouilleren vaak zwaarbewapende soldaten.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content