Trump stijgt in nieuwe poll en beledigt rivale: 'Kijk naar dat gezicht. Zou iemand daar op stemmen?'

10/09/15 om 15:35 - Bijgewerkt om 15:34

In de laatste peiling van het Amerikaanse CNN haalt Donald Trump de kaap van 30 procent. Trump beledigt ook rivale Carly Fiorina en herhaalt zijn bewondering voor de schoonheid van zijn dochter. 'Als ik niet gelukkig getrouwd was en haar vader...'

Trump stijgt in nieuwe poll en beledigt rivale: 'Kijk naar dat gezicht. Zou iemand daar op stemmen?'

Donald Trump. © REUTERS

Met 32 procent van de stemmen stijgt Donald Trump acht procent in vergelijking met een poll uit augustus, zo meldt CNN. De gepensioneerde chirurg Ben Carson staat op de tweede plaats met 19 procent, hij steeg tien procent. Concurrent Jeb Bush ging achteruit en behaalt negen procent, Ted Cruz zeven procent en Scott Walker vijf procent. De poll werd telefonisch afgenomen bij 474 Republikeinse stemmers. Het is de laatste die vrijgegeven wordt voor het debat dat volgende woensdag op de zender plaats heeft.

Vergeleken met vorige maand stijgt Trump 13 procent bij de vrouwen. Opmerkelijk, aangezien hij onder meer bekend staat om zijn vrouwonvriendelijke uitspraken.

Na zijn robbertje met politiek journaliste Megyn Kelly van FOX, heeft hij nu ook Carly Fiorina, een Republikeinse kandidate die drie procent haalde in de peilingen, beledigd. Dat meldt The Independent.

Carly Fiorina

Carly Fiorina © REUTERS

Tijdens een interview met Rolling Stone zou hij gezegd hebben over Carly Fiorina: 'Kijk naar dat gezicht. Zou iemand daar op stemmen? Kun je je inbeelden dat dat het gezicht is van onze volgende president? Ik bedoel, ze is een vrouw en ik zou geen slechte dingen mogen zeggen. Maar mensen, komaan. Zijn we serieus?'

'Misschien richt hij zijn pijlen op mij omdat ik klim in de peilingen', reageerde Fiorina op de uithaal.

In hetzelfde interview met Rolling Stone herhaalt hij een opmerking die hij in 2006 over zijn dochter Ivanka Trump maakte. Toen zei hij dat hij haar wel zou daten als ze zijn dochter niet was. Anno 2015 vindt hij haar nog steeds 'really something'. En 'wat een schoonheid is ze. Als ik niet gelukkig getrouwd was en, je weet wel, haar vader...' (NSK)

Donald Trump en zijn dochter Ivanka.

Donald Trump en zijn dochter Ivanka. © Reuters

Lees meer over:

Onze partners