Trump over Noord-Koreanen: 'Ik denk dat het geweldige mensen zijn'

05/11/17 om 09:37 - Bijgewerkt om 09:37

Bron: Belga

De Amerikaanse president Donald Trump vindt dat Noord-Koreanen 'geweldige mensen' zijn. Hij deed die uitspraak onderweg voor een twaalfdaagse reis naar Azië, waarin de spanningen met Noord-Korea centraal zullen staan.

Trump over Noord-Koreanen: 'Ik denk dat het geweldige mensen zijn'

Amerikaans president Donald Trump vertrekt na een rondje golf met Shinzo Abe, de premier van Jaspan, in Kawagoe, Japan, 5 november 2017. © Reuters

'Ik denk dat het geweldige mensen zijn. Ze zijn ijverig. Ze zijn warm, veel warmer dan de wereld eigenlijk weet of begrijpt', zei de Amerikaanse president tegen journalisten onderweg naar Japan.

Delen

De spanningen tussen de VS en Noord-Korea lopen de afgelopen maanden op.

Trump kwam zondag in Japan aan. Het is de eerste halte op zijn twaalfdaagse rondreis door Azië. Na Japan bezoekt de VS-president Zuid-Korea, China, Vietnam en de Filipijnen. In de gesprekken met Aziatische leiders zullen de spanningen met Noord-Korea centraal staan.

'Ik hoop dat het allemaal gunstig uitvalt voor iedereen. Dat zou een goede zaak zijn voor deze geweldige mensen en voor iedereen', aldus nog de president.

De spanningen tussen de VS en Noord-Korea lopen de afgelopen maanden op nadat Noord-Korea verschillende nucleaire tests uitvoerde. Op de vraag of hij verwacht dat het land tijdens zijn verblijf in Azië een ballistische raket zal testen antwoordde de president; 'Daar zullen we snel achter komen. Veel geluk!'.

Onze partners