Triest record aardbeving Nepal: meer dan 8.600 doden

18/05/15 om 13:49 - Bijgewerkt om 13:48

De aardbeving in Nepal is met meer dan 8.600 doden uitgegroeid tot de dodelijkste catastrofe in de geschiedenis van het land.

Triest record aardbeving Nepal: meer dan 8.600 doden

Aardbeving Nepal © Reuters

Het aantal doden bij de zware aardbeving en de naschokken in Nepal is opgelopen tot meer dan 8.600. De aardbeving is nu uitgegroeid tot de dodelijkste catastrofe in de geschiedenis van het land.

In 1934 waren bij een zware aardbeving in Nepal rond de 8.500 mensen om het leven gekomen. Onder de doden van de jongste beving bevinden zich volgens maandag verstrekte gegevens van de politie ook 79 buitenlanders. Van 112 vermiste buitenlanders ontbreekt nog steeds elk contact.

250 naschokken

In de omgeving van de zwaarste naschok werden vele overlevenden die hulpgoederen wilden halen, door een grondverschuiving bedolven. Een zoekteam probeert de vermisten uit te graven, zei een politiewoordvoerder. Volgens lokale media zou er een honderdtal mensen kunnen bedolven zijn.

Vele naschokken blijven de mensen angst aanjagen voor bijkomende grondverschuivingen. Het Nationaal Seismologisch Centrum van Nepal heeft de voorbije drie weken al bijna 250 naschokken geregistreerd. (Belga/AVE)

Lees meer over:

Onze partners