Trayvon Martin-verdachte nu ook beschuldigd van aanranding

17/07/12 om 03:36 - Bijgewerkt om 03:36

George Zimmerman, de man die ervan beschuldigd wordt dat hij in Florida de zwarte tiener Trayvon Martin doodschoot, zou nu ook jarenlang een jeugdvriendin aangerand hebben.

Trayvon Martin-verdachte nu ook beschuldigd van aanranding

© Reuters

De vrouw, die nu een twintiger is, beschuldigt Zimmerman ervan dat hij haar tien jaar aan een stuk 'ongepast aangeraakt' zou hebben, schrijft The New York Times. Ze komt nu pas naar voren, omdat ze zich niet meer bedreigd voelt door Zimmerman, die momenteel vrij is op borgtocht.

"Met alles wat er gebeurd is, zal hij zich niet meer publiekelijk vertonen", zei ze.

Ongewenst betast

In een politieverhoor zei de vrouw dat Zimmerman (28) haar begon te misbruiken toen ze een jaar of zes was. Beide families kwamen vaak bij elkaar over de vloer en Zimmerman, die een paar jaar ouder was, had de gewoonte om haar dan telkens ongewenst te betasten. De vrouw zegt dat ze getraumatiseerd werd en jarenlang niets durfde te vertellen aan haar familie.

Belastend voor Zimmerman: de vrouw zegt ook dat diens familie vaak racistische opmerkingen maakte over zwarten. Trayvon Martin, de zeventienjarige, ongewapende jongeman die Zimmerman eind februari doodschoot in Sanford, even buiten Orlando, was zwart. Vermoed wordt dat racisme een rol speelde in de schietpartij.

Vijandige publiciteit

Volgens George Zimmermans advocaat Mark O'Mara is de getuigenis van de vrouw irrelevant. Hij probeerde vruchteloos om de geluidsopnames uit het gerechtelijke doossier over de dood van Trayvon Martin te weren.

O'Mara wilde ook - en evenmin succesvol - voorkomen dat de opnames publiek genlaat zouden worden. Volgens hem zou Zimmerman dan het slachtoffer worden van 'wijdverspreide vijandige publiciteit'. Zo zou zijn recht op een eerlijk proces in gevaar komen. (TV)

Onze partners