'Topterrorist van Al-Qaeda gedood in Jemen'

10/09/12 om 20:54 - Bijgewerkt om 20:54

Said al-Shihri, bekend als het nummer twee van Al-Qaeda op het Arabische Schiereiland (AQAP), is volgens de regering gedood bij een militaire operatie in het zuiden van Jemen.

'Topterrorist van Al-Qaeda gedood in Jemen'

© AFP

Bij de operatie in de provincie Hadramaut kwamen behalve Al-Shihri, een Saoedisch staatsburger, nog zes andere terroristen om het leven. Sommige bronnen hebben het over een operatie van het Jemenitische leger, andere over een luchtaanval, mogelijk door een Amerikaanse drone, aldus de Britse nieuwszender BBC.

Helemaal zeker is het nieuws nog niet. De dood van Al-Shihri is nog niet door andere bronnen bevestigd en Jemen heeft in het verleden al eens onterecht zijn dood aangekondigd.

Vrijgelaten uit Guantanamo Bay
Al-Shihri is (was) een voormalige gevangene van het concentratiekamp van Guantanamo Bay op Cuba. Na zijn terugkeer in Riyad had hij een zogenaamd rehabilitatieprogramma voor ex-terroristen doorlopen.

Volgens de Amerikaanse geheime diensten is AQAP "een van de gevaarlijkste Al-Qaedafilialen ter wereld". Nummer één van AQAP is Nasir al-Wuhaishi. (DPA/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners