The Red Hot Chili Peppers en honderdtal andere beroemdheden steunen presidentskandidaat Bernie Sanders

19/09/15 om 09:52 - Bijgewerkt om 09:51

Bron: Knack

In totaal zijn ze met 128, de beroemdheden die de progressieve presidentskandidaat Bernie Sanders een duwtje in de rug geven in zijn race naar het Witte Huis.

The Red Hot Chili Peppers en honderdtal andere beroemdheden steunen presidentskandidaat Bernie Sanders

Bernie Sanders © Belga Image

Bernie Sanders neemt het in de Amerikaanse voorverkiezingen op tegen Hilary Clinton. Om zijn kandidatuur meer kracht bij te zetten kwam de presidentskandidaat gisteren op de proppen met een brief ondertekend door welgeteld 128 Amerikaanse beroemdheden die zijn kandidatuur steunen. Dat schrijft Huffington Post.

"We steunen Bernie Sanders als Democratische presidentskandidaat voor de Verenigde Staten voor 2016", leest de boodschap van de grote namen.

"Durft gelegaliseerde corruptie aanpakken"

Onder meer Steve Wozniak, Will Ferrel, The Red Hot Chili Peppers en Danny DeVito hopen dat Sanders president Barack Obama opvolgt.

Ook scenarioschrijver Adam Mckay steekt zijn voorkeur niet onder stoelen of banken. "Bernie Sanders is de enige presidentskandidaat die gelegaliseerde corruptie durft aan te pakken", klink het. Daarmee verwijst hij naar de "toemaatjes die de miljardairs, grote corporaties en banken van het Witte Huis hebben gekregen."

Volgens een recente poll van de Amerikaanse nieuwssite neemt Sanders een grotere voorsprong op Clinton. Zo haalt hij momenteel 47,3 procent van de stemmen binnen, terwijl Clinton tevreden moet zijn met 35,4 procent.

Clinton verlies voornamelijk stemmen bij de groep die haar na aan het hart ligt: de democratische vrouwen. In juli schaarden zich nog 71 procent van de Democratisch-gezinde vrouwelijke kiezers achter Clinton. Maar vandaag is dat aantal gezakt tot 42 procent. (NS)

Onze partners