Syrië: Meer dan 40 doden bij dubbele ontploffing vlakbij sjiitisch heiligdom

31/01/16 om 15:11 - Bijgewerkt om 15:13

Bij een drievoudige ontploffing vlakbij het sjiitische heiligdom van Sayeda Zeinab, in de Syrische hoofdstad Damascus, zijn zondag zeker 45 mensen om het leven gekomen. Er zijn ook minstens 110 gewonden.

Syrië: Meer dan 40 doden bij dubbele ontploffing vlakbij sjiitisch heiligdom

© AFP

. Dat heeft het staatspersagentschap Sana bericht, onder aanhaling van bronnen bij het Syrische ministerie van Binnenlandse Zaken.

Volgens Sana werden de explosies veroorzaakt door een bomauto en twee kamikazes. De aanslag is op de sociale netwerken intussen opgeëist door de terreurbeweging Islamitische Staat (IS) De moskee van Sayeda Zeinab huisvest het mausoleum van een van de kleinzonen van de profeet Mohammed. Er komen bijna dagelijks sjiitische pelgrims uit Iran, Irak en Libanon over de vloer.

De moskee was in februari 2015 al het doelwit van een zelfmoordaanslag. Daarbij vielen vier doden en 13 gewonden. Diezelfde maand was er een explosie op een bus met sjiitische pelgrims uit Libanon. Zeker negen mensen lieten het leven. De aanslag werd toen opgeëist door het al-Nusra Front, het Syrische filiaal van het terreurnetwerk al-Qaida. (Belga/JH)

Lees meer over:

Onze partners