Stuntman overlijdt tijdens wereldrecordpoging in India

29/04/13 om 14:43 - Bijgewerkt om 14:43

Een stuntman is om het leven gekomen tijdens een poging om zijn eigen wereldrecord in het Guinness Book of Records te verbeteren.

Stuntman overlijdt tijdens wereldrecordpoging in India

© AFP

Een Indiase stuntman is om het leven gekomen tijdens een poging om zijn eigen wereldrecord in het Guinness Book of Records te verbeteren. Sailendra Nath Roy (48) wilde opgehangen met zijn haar aan een kabelbaan een rivier oversteken, maar overleefde de stunt niet.

Honderden toeschouwers op de Coronation Bridge boven de Teestarivier, in de Indiase deelstaat West-Bengalen, waren getuige van het drama. Roy was halfweg de 180 meter lange kabel toen zijn paardenstaart kwam vast te zitten in de kabel.

Hartstilstand Hij probeerde zichzelf te bevrijden maar bleef na 30 minuten plots roerloos hangen. Volgens de politie hing hij in totaal 45 minuten aan de kabel voordat hij werd neergehaald. In het ziekenhuis werd bevestigd dat Roy aan een hartstilstand overleed.

De stuntman droeg een reddingsvest, maar dokters of noodhulpdiensten waren niet ter plekke. Volgens de politie had Roy geen toelating voor zijn stunt.

Stunts

Roy had al enkele 'haarstunts' op zijn naam staan. Zo stond het wereldrecord van de langste afstand afgelegd via een kabelbaan opgehangen aan het haar, al sinds maart 2011 op zijn naam. In 2008 trok hij een 42 ton zware trein 2,5 meter voort met zijn haar.

Onze partners