Spanje maakt ruk naar rechts

20/11/11 om 20:24 - Bijgewerkt om 20:24

De Partido Popular (PP) van Mariano Rajoy heeft een verpletterende overwinning behaalt. De Spaanse verkiezingsoverwinnaar heeft in zijn overwinningsspeech een "solidaire inspanning" gevraagd om de crisis aan te pakken.

Spanje maakt ruk naar rechts

© Cordonpress

De leider van de conservatieve Partido Popular waarschuwde dat er "geen mirakels" verwacht mogen worden in deze economisch zeer moeilijke situatie. "We staan voor een beslissend moment voor Spanje. We bevinden ons op het kruispunt dat de toekomst van dit grootse land in de komende jaren en decennia zal bepalen."

"Het is geen geheim dat we zullen besturen in de moeilijkste conjunctuur die Spanje de afgelopen dertig jaar gekend heeft. Maar ik wil aan alle Spanjaarden zeggen dat we het engagement dat we met jullie nemen, volledig en voor iedereen zullen respecteren", zei Rajoy. "Ik zal geen andere vijand dan de economische crisis hebben", luidde het. Ook "de werkloosheid, het begrotingstekort, de excessieve schuld, de economische stagnatie en alles wat ons land in crisis houdt", wil de leider van de PP aanpakken.

Strenge besparingsmaatregelen De Partido Popular voerde campagne rond strenge besparingsmaatregelen die Spanje uit het economische moeras moeten trekken. "De taak die voor ons ligt, zal niet gemakkelijk zijn. Maar ik wil dat jullie weten dat ik ervan overtuigd ben dat we met de hulp van iedereen er bovenop zullen komen en dat Spanje zal staan waar we willen dat het land moet zijn, aan het hoofd van Europa", zei Rajoy. De stem van Spanje moet gerespecteerd worden in Brussel, klonk het nog. De 56-jarige Rajoy beloofde nog de premier te zijn "van alle Spanjaarden". (Belga/RDM)

Onze partners