Rode Kruis-Vlaanderen maakt 100.000 euro vrij voor Filipijnen

© REUTERS

Rode Kruis-Vlaanderen heeft 100.000 euro vrijgemaakt voor hulp aan deslachtoffers van de verwoestende tyfoon Haiyan op de Filipijnen.

De organisatie herhaalt ook haar oproep aan de Vlaamse bevolking om haar solidariteit te tonen met een gift op rekeningnummer 000-0000053-53.

Paus

De Europese Commissie trekt 8 miljoen euro extra hulp uit voor de Filipijnen. Dat heeft eurommissaris voor Ontwikkeling Andris Piebalgs maandag aangekondigd. De Commissie maakte zondag al 3 miljoen euro vrij om op de Filipijnen noodhulp te bieden aan de slachtoffers van de tyfoon Haiyan.

Paus Franciscus liet dan weer weten dat hij 150.000 dollar (112.000 euro) uittrekt voor de Filipijnen. Het geld, dat verdeeld wordt via de lokale kerkinstellingen, is volgens de paus bestemd voor de regio’s die het zwaarst getroffen zijn door de ramp.

Belgen

De tyfoon Haiyan raasde vrijdag en zaterdag over de Filipijnen. Ruim 4,5 miljoen mensen zijn getroffen. Er is sprake van 10.000 doden en meer dan een half miljoen mensen zijn dakloos, aldus Rode Kruis-Vlaanderen.

Over 160 van de bijna 800 Belgen die zo goed als permanent in de Filipijnen wonen, heeft Buitenlandse Zaken nog altijd geen nieuws. Goed een kwart van hen, 40 à 50, bevinden zich in het zwaarst getroffen gebied. Een medewerker van de Belgische ambassade in Manilla is naar Cebu gestuurd met een satelliettelefoon, om zo de communicatie tussen België en de diensten op de Filipijnen te vereenvoudigen. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content