Rappers dreigen met aanslag bij troonsbestijging Willem-Alexander

22/04/13 om 08:23 - Bijgewerkt om 08:23

In Nederland dreigt een groep rappers ermee dat ze een aanslag zullen plegen wanneer kroonprins Willem-Alexander de troon bestijgt.

Een groep rappers dreigt met een aanslag tijdens de troonswisseling in Nederland. '30 april volgen wij Karst T. op en plegen wij onze eigen aanslag' twitterden de rappers die zich het Korps der Plagen noemen.

De politie in Amsterdam kon nog geen reactie geven op het dreigement. 'Wij hebben het ook gezien, maar het is nog te vroeg om er iets over te zeggen,' liet een woordvoerder weten.

De politie neemt contact op met het Openbaar Ministerie om te kijken of de tweet strafbaar is. Of er op 30 april extra maatregelen worden genomen na deze dreiging, kon de politie nog niet zeggen.

Terrorismebestrijder

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) wil er niet meer over kwijt dan 'dat het bericht bekend is bij de NCTV en politie en justitie er naar kijken'.

Promotie voor videoclip

AT5 houdt er rekening mee dat de tweet een 'promotie' is voor een videoclip van de rappers.

Karst T. pleegde een aanslag op de Oranjes tijdens Koninginnedag 2009. Daarbij kwamen zeven mensen om toen hij met zijn auto door een afzetting reed.

Arne Hankel / Elsevier

Onze partners