Politie zoekt sporen van misdrijf rond woning overleden Nederlandse politica Borst

16/02/14 om 11:58 - Bijgewerkt om 11:58

In Nederland zoekt de Mobiele Eenheid (ME), een afdeling van de Nederlandse politie, naar mogelijke sporen en aanwijzingen rond de woning van de overleden oud-minister Els Borst-Eilers.

Politie zoekt sporen van misdrijf rond woning overleden Nederlandse politica Borst

Els Borst © AFP

Mogelijke vondsten rond het huis in Bilthoven moeten bijdragen "aan de oplossing van de zaak". Zaterdag maakte de politie al bekend dat er een peloton van de ME paraat zou staan als er een intensieve zoektocht op poten wordt gezet.

Els Borst werd voor het laatst levend gezien toen ze vertrok van het D66-congres vorige week zaterdag in Amsterdam. Maandagavond vonden buurtgenoten haar dood in de garage van haar huis. Ze had verwondingen, die de oorzaak zijn geweest van haar dood. De politie wil niets kwijt over de aard van het letsel.

In een reactie op het denkspoor van een mogelijke moord zei D66-voorman Alexander Pechtold eerder: "In-en-in triest dat deze zachtmoedige vrouw hoogstwaarschijnlijk door geweld om het leven is gekomen. Ik hoop dat er snel duidelijkheid komt voor de familie en andere nabestaanden. Maar ik hoop vooral dat Els niet geleden heeft."(Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners